Ovaj grašak se vrlo lako i brzo sprema, a potreban je samo jedan sastojak kako bi grašak bio gušći. 

Potrebno je

  • 500 g graška
  • 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk (po želji)
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesica instant krem čorbe od graška
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo mirođije
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1 kašičica suvog vlašca (po želji)

Foto: Jutjub printskrin/Kuhinja za 10

 

Način spremanja:

Potrebno je da izdinsate luk iseckan na sitne kockice. Posle toga možete dodati meso svinjetinu ili piletinu iseckanu na kockice, stvar je ukusa.  Potom dodajte suvi biljni začin i slatku mlevenu papriku. Dodajte i biber po ukusu. Zatim dodajte vlašac i tucanu ljutu papriku. Kada je neso prženo, dodajte seckan krompir, beli luk i šargarepu. Dobro sjedinite sve sastojke, pa dodajte grašak. Da bi grašak bio gušći, potrebno je dodati malo mirođije i sos paradajza. Posle toga dodajte vodu, poklopite i kuvajte na tihoj vatri.Kuvajte grašak 30 do 45 minuta. Uživajte u preukusnom jelu!

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: