Ovaj grašak se vrlo lako i brzo sprema, a potreban je samo jedan sastojak kako bi grašak bio gušći.
Potrebno je
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
- 1 crni luk
- 1 praziluk (po želji)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica suvog vlašca (po želji)
Način spremanja:
Potrebno je da izdinsate luk iseckan na sitne kockice. Posle toga možete dodati meso svinjetinu ili piletinu iseckanu na kockice, stvar je ukusa. Potom dodajte suvi biljni začin i slatku mlevenu papriku. Dodajte i biber po ukusu. Zatim dodajte vlašac i tucanu ljutu papriku. Kada je neso prženo, dodajte seckan krompir, beli luk i šargarepu. Dobro sjedinite sve sastojke, pa dodajte grašak. Da bi grašak bio gušći, potrebno je dodati malo mirođije i sos paradajza. Posle toga dodajte vodu, poklopite i kuvajte na tihoj vatri.Kuvajte grašak 30 do 45 minuta. Uživajte u preukusnom jelu!
(Trpeza)