Овај грашак се врло лако и брзо спрема, а потребан је само један састојак како би грашак био гушћи.
Потребно је
- 500 г грашка
- 500 г свињског меса (може и пилетина)
- 1 црни лук
- 1 празилук (по жељи)
- 1 шаргарепа
- 1 кромпир
- 3 чена белог лука
- 1 кесица инстант крем чорбе од грашка
- суви биљни зачин, бибер
- 1 кашичица слатке млевене паприке
- мало мирођије
- 2 кашике парадајз соса
- 1 кашичица сувог влашца (по жељи)
Начин спремања:
Потребно је да издинсате лук исецкан на ситне коцкице. После тога можете додати месо свињетину или пилетину исецкану на коцкице, ствар је укуса. Потом додајте суви биљни зачин и слатку млевену паприку. Додајте и бибер по укусу. Затим додајте влашац и туцану љуту паприку. Када је несо пржено, додајте сецкан кромпир, бели лук и шаргарепу. Добро сједините све састојке, па додајте грашак. Да би грашак био гушћи, потребно је додати мало мирођије и сос парадајза. После тога додајте воду, поклопите и кувајте на тихој ватри.Кувајте грашак 30 до 45 минута. Уживајте у преукусном јелу!
(Трпеза)