Овај грашак се врло лако и брзо спрема, а потребан је само један састојак како би грашак био гушћи. 

Потребно је

  • 500 г грашка
  • 500 г свињског меса (може и пилетина)
  • 1 црни лук
  • 1 празилук (по жељи)
  • 1 шаргарепа
  • 1 кромпир
  • 3 чена белог лука
  • 1 кесица инстант крем чорбе од грашка
  • суви биљни зачин, бибер
  • 1 кашичица слатке млевене паприке
  • мало мирођије
  • 2 кашике парадајз соса
  • 1 кашичица сувог влашца (по жељи)

Фото: Јутјуб принтскрин/Kuhinja za 10

 

Начин спремања:

Потребно је да издинсате лук исецкан на ситне коцкице. После тога можете додати месо свињетину или пилетину исецкану на коцкице, ствар је укуса.  Потом додајте суви биљни зачин и слатку млевену паприку. Додајте и бибер по укусу. Затим додајте влашац и туцану љуту паприку. Када је несо пржено, додајте сецкан кромпир, бели лук и шаргарепу. Добро сједините све састојке, па додајте грашак. Да би грашак био гушћи, потребно је додати мало мирођије и сос парадајза. После тога додајте воду, поклопите и кувајте на тихој ватри.Кувајте грашак 30 до 45 минута. Уживајте у преукусном јелу!

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: