Verujemo da će vaši gosti biti oduševljeni kada ga spremite, vrlo brzo će nestati sa stola.
Potrebno je za testo:
- 2 čaše mleka
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 3 čaše brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g maka
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 3 kašike mleka
- 10 g margarina
Priprema:
Pre nego što počnete da spremate kolač potrebno je da zagrejete rernu na 180 stepeni. Sve sastojke za kolač pomešajte u jednoj dubljoj činij šećere, brašno, mak i prašak za pecivo. Potom sipajte mleko i ulje pa sjedinite varjačom, da se dobro sjedini. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje ili posut brašnom da se peče. Potrebno je da kolač pečete najduže pola sata. Čokoladu rastopite sa 3 kašike mleka. Mleko sipajte u manju šerpicu i ostavite da provri, pa dodajte izlomljenu čokoladu. Potom dodajte 10 grama margarina. Prelijte preko kolača. Sačekajte da se kolač ohladi i čokolada stegne, pa kolač iseceti na kocke.
Pročitajte još
(Trpeza)