Verujemo da će vaši gosti biti oduševljeni kada ga spremite, vrlo brzo će nestati sa stola. 


Potrebno je za testo:

  • 2 čaše mleka
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g maka

Za preliv:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 10 g margarina

Foto: Printskrin/Jutjub/Neodoljivi Ukusi

 

Priprema: 

Pre nego što počnete da  spremate kolač potrebno je da zagrejete rernu na 180 stepeni. Sve sastojke za kolač pomešajte u jednoj dubljoj činij šećere, brašno, mak i prašak za pecivo. Potom sipajte mleko i ulje pa sjedinite varjačom, da se dobro sjedini. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje ili posut brašnom da se peče. Potrebno je da kolač pečete najduže pola sata. Čokoladu rastopite sa 3 kašike mleka. Mleko sipajte u manju šerpicu i ostavite da provri, pa dodajte izlomljenu čokoladu. Potom dodajte 10 grama margarina. Prelijte preko kolača. Sačekajte da se kolač ohladi i čokolada stegne, pa kolač iseceti na kocke. 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: