Верујемо да ће ваши гости бити одушевљени када га спремите, врло брзо ће нестати са стола. 


Потребно је за тесто:

  • 2 чаше млека
  • 2 чаше шећера
  • 1 чаша уља
  • 3 чаше брашна
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 200 г мака

За прелив:

  • 100 г чоколаде
  • 3 кашике млека
  • 10 г маргарина

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Neodoljivi Ukusi

 

Припрема: 

Пре него што почнете да  спремате колач потребно је да загрејете рерну на 180 степени. Све састојке за колач помешајте у једној дубљој чиниј шећере, брашно, мак и прашак за пециво. Потом сипајте млеко и уље па сједините варјачом, да се добро сједини. Добијену смесу излијте у плех обложен папиром за печење или посут брашном да се пече. Потребно је да колач печете најдуже пола сата. Чоколаду растопите са 3 кашике млека. Млеко сипајте у мању шерпицу и оставите да проври, па додајте изломљену чоколаду. Потом додајте 10 грама маргарина. Прелијте преко колача. Сачекајте да се колач охлади и чоколада стегне, па колач исецети на коцке. 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: