Верујемо да ће ваши гости бити одушевљени када га спремите, врло брзо ће нестати са стола.
Потребно је за тесто:
- 2 чаше млека
- 2 чаше шећера
- 1 чаша уља
- 3 чаше брашна
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 кесица прашка за пециво
- 200 г мака
За прелив:
- 100 г чоколаде
- 3 кашике млека
- 10 г маргарина
Припрема:
Пре него што почнете да спремате колач потребно је да загрејете рерну на 180 степени. Све састојке за колач помешајте у једној дубљој чиниј шећере, брашно, мак и прашак за пециво. Потом сипајте млеко и уље па сједините варјачом, да се добро сједини. Добијену смесу излијте у плех обложен папиром за печење или посут брашном да се пече. Потребно је да колач печете најдуже пола сата. Чоколаду растопите са 3 кашике млека. Млеко сипајте у мању шерпицу и оставите да проври, па додајте изломљену чоколаду. Потом додајте 10 грама маргарина. Прелијте преко колача. Сачекајте да се колач охлади и чоколада стегне, па колач исецети на коцке.
Прочитајте још
(Трпеза)