Izvor:Foto: Profimedia/Jutjub printskrin

ZELENSKI: Nekad svirao klavir polnim organom, danas ratuje

Izvor: Nportal

25.02.2022.

22:03

NAPETOST između Rusije i Ukrajine eskalirala je u ratni sukob, a oči svetske javnosti uprte su u lidere ove dve zemlje. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, koji se tokom drugog dana sukoba požalio na odsustvo pomoći SAD, a svog imenjaka na čelu Rusije pozvao na pregovore, nekada se bavio daleko manje dramatičnim poslom.

Pažnju celog sveta privukla je pre nekoliko godina vest da je komičar postao predsednik jedne evropske države.

Zelenski (44) je završio je pravni fakultet, postao jedna od najvećih glumačkih zvezda u zemlji, potom i najpopularniji komičar, a na kraju i predsednik države.

BloombergAdria.com

Za svoje vođenje Ukrajine u njenim najtežim trenucima od proglašenja samostalnosti za sada dobija pohvale od strane čelnika zapadnih zemalja, kojima je zamerio sporu reakciju i nedostatak pomoći.

No, danas, kada svojim potezima može da utiče na sudbinu celog naroda, naročito bizarno deluju neki od starih snimaka iz vremena kada je bio komičar.

Na Jutjubu se i dalje mogu naći snimci na kojima današnji ukrajinski predsednik s kolegama tobože polnim organom svira klavir, dok publika umire od smeha.

Snimci su, razumljivo, ovih dana ponovo postali hit na društvenim mrežama.

U to vreme, pre otprilike pet godina, Zelenski još nije bio u svetu politike.

Tada je, između ostalog, glumio profesora koji se jednog dana probudio i otkrio da je postao predsednik Ukrajine, u seriji "Sluga naroda". Velikom delu Ukrajinaca se, očito, veoma dopao u toj ulozi, te je fikcija postala stvarnost 2019. godine, kada je izabran na pravim izborima.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".