Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Moja Kuhinja / ma cuisine

SARMA NA BAKIN NAČIN: Recept koji vredi probati

Izvor: Nportal

28.09.2022.

22:57

NEIZOSTAVNO jelo na proslavama

Postoji nekoliko recepata za pravljenje sarme, ali ovaj recept za spremanje najukusnijeg srpskog jela je recept naših baki. Zbog toga se vredi podsetiti ukusa sarme iz detinjstva: 

Potrebni sastojci da biste napravili ovu sarmu su:

  • Kiseli kupus - dve glavice
  • Mešano melevno meso - 700gr
  • Pirinač - 150gr
  • Aleva paprika - 1 kašika
  • Mast - 2 do 3 kašike
  • Biber - 1/2 kašičice
  • Crni luk - 3 glavice
  • Beli luk - 1 glavica
  • So - po ukusu
  • Suvi biljni začin - 1 kašika
  • Rebra suva domaća - 500gr
  • Slanine suve domaće - 200gr

Način pripreme: 

Odvojite list kiselog kupusa od glavice i isecite ''žilu'' ukoliko je ima po sredini lista. 
 Potom izdinsajte crni i beli luk na masti u srednjoj šerpi oko deset minuta. Kada porumeni, dodajte mleveno meso i slaninicu postepeno. Dodajte takođe sve začine sem pirinča. Potrebno je da dinsate još  5 minuta da se ukus sjedini pa dodajte pirinač opran i očišćen.  Promešajte i ostavite da se malo prohladi. Svaki list kupusa punite sa po jednom kašikom nadeva. Zamotajte u sarmu i poređajte u pleh koji ste predhodno namazali mašću i obložili listom dva kupusa. Tako sve dok ne utrošite fil. Preko redova sarmica dodajte suva rebra i između njih ako ima praznina. Sipajte vodu u pekač i stavite u rernu da se prži dva sata na dveta stepeni. Služiti toplo.  

BloombergAdria.com

 

(Najžena.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".