Izvor:Foto: Profimedia

PORED ZNAMENITIH SRBA: Poznato vreme i mesto sahrane Delona

Izvor: Nportal

19.08.2024.

12:54

SLUŽBA će početi u 10 sati ujutru i biće privatna, u skladu sa molbom porodice koja insistira na razumevanju u ovim teškim momentima.

Legendarni glumac Alen Delon neće biti sahranjen uz nacionalne počasti po svojoj želji. Ovaj francuski umetnik još za života je istakao da ne želi nikakvu nacionalnu počast.

U par navrata je izrazio želju da bude sahranjen u blizini svojih pasa na svom imanju u Dušiju u centralnoj Francuskoj gde je umro.

Sahrana čuvenog francuskog glumca zakazana je za 28. avgust. Opelo će se održati u katoličkoj crkvi Sen Sulpis, a Delon će biti sahranjen na groblju Per Lašez u Parizu. Ovde su kremirani i srpski knez Božidar Karađorđević, slikar Svetislav Jovanović, reditelj Aleksandar Saša Petrović i čuveni Goran Paskaljević.

BloombergAdria.com

Služba će početi u 10 sati ujutru i biće privatna, u skladu sa molbom porodice koja insistira na razumevanju u ovim teškim momentima. Očekuje se da će sahrani prisustvovati predsednik Emanuel Makron sa suprugom Bridžit, kao i mnogobrojne Delonove kolege iz sveta umetnosti.

Spomenik kulture

Francuski predsednik Emanuel Makron nazvao ga je „francuskim spomenikom” koji je „igrao legendarne uloge i naterao svet da sanja”.

Delon je, naravno, dominirao na naslovnim stranicama francuskih novina u ponedeljak, a mnoge od njih prikazuju portrete glumca u najboljim godinama.

BloombergAdria.com

"Poslednji samuraj", napisao je Le Figaro na naslovnoj strani, pozivajući se na jednu od njegovih najpoznatijih uloga, kao zagonetnog ubice u trileru Žan-Pjera Melvila iz 1967. godine "Le Samouraj".

(Kurir)