Izvor:Foto: Profimedia

TRAGEDIJA NA PLAŽI Dečaci (9, 12) umrli u pesku, kopali rupe

Izvor: Nportal

29.08.2024.

17:36

"KAKO su opisali očevici, scene na plaži su bile dramatične: dečaci su bili zakopani pod peskom 40 mučnih minuta."

Dva dečaka poginula su nakon što ih je zatrpao pesak dok su kopali rupu u dini na severozapadu Danske, saopštila je policija u sredu.

Dečaci od 9 i 12 godina, koji su bili na odmoru sa svojom porodicom iz Minhena, umrli su u utorak kasno, rekli su policajci.

Oni su u nedelju kopali rupu u dini na plaži kada se dina srušila i zatrpala ih. Dečake su izvukli vatrogasci i policija uz pomoć lokalnog stanovništva, nakon što su bili zakopani 40 minuta. Oni su helikopterom u kritičnom stanju prebačeni u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu, drugom po veličini gradu u Danskoj, gde su umrli.

BloombergAdria.com

Policija centralnog i zapadnog Jutlanda saopštila je u sredu da slučaj smatra "tragičnom nesrećom" i da nema daljih komentara.

Kako su opisali očevici, scene na plaži su bile dramatične: dečaci su bili zakopani pod peskom 40 mučnih minuta. "Dvadesetpet kupača pokušavalo je da ih oslobodi", rekao je Beni Bak iz lokalne spasilačke stanice, prenosi "TV 2". On navodi da su ljudi rukama kopali u pesku.

Jedan od pomagača bio je nemački surfer Hening Nokel (51). Čovek iz Kila, i sam otac dvoje dece, nekoliko minuta je kopao u pesku.

- Odjednom sam video nešto šareno što je ličilo na komad odeće, verovatno jaknu. A onda sam video dečji kuk i dodirnuo telo - kaže Nokel.

Prema njegovoj proceni, dečaci su zatrpani ispod metara i po dubokog sloja peska. Pronađeni su na oko dva metra jedan od drugog i nije im bilo spasa.

(Kurir/Bild)