Izvor:Foto: Fejsbuk/George Hildebran Fire & Rescue Department

ZBOG DEČIJE IGRAČKE IZGOREO AUTO Majka i kći stigle iz crkve

Izvor: Nportal

30.08.2024.

12:37

MNOGE dečije igračke ih imaju u sebi.

U automobilu jedne porodice iz SAD iznenada je izbio požar – uzrok je bila dečija knjiga koja pravi zvuke kada se pritisnu određeni tasteri.

Nakon ovog incidenta, vatrogasci sada javno upozoravaju na igračke sa malim, ravnim baterijama. One mogu postati smrtonosna opasnost pod uticajem toplote, piše nemački Bild.

Prema informacijama "George Hildebran Fire & Rescue Department" iz Južne Karoline, spasioci su prošlog vikenda izašli na intervenciju zbog požara u automobilu.

Majka Destini Vilijams tek što je sa ćerkom Misti stigla iz crkve i izašla iz minivana kada je iz vozila iznenada počeo da se širi dim. Samo nekoliko sekundi kasnije, sedište na zadnjem sedištu već je bilo u plamenu.

Pribrani komšija je uspeo da spreči još veću štetu koristeći crevo za vodu pre nego što je vatrogasna ekipa stigla. Portparol je izjavio:

- Utvrđeno je da je baterija iz dečije knjige, koja je ostavljena u automobilu ispod sedišta, uzrokovala požar.

Fotografije nesreće vlasti su kasnije objavile na Fejsbuku, a post je trenutno deljen i komentarisan hiljadama puta. Razlog je što mnoge dečije igračke sadrže male baterije unutar njih.

Istražitelji pretpostavljaju da je baterija u dečijoj knjizi jednostavno pregrejana zbog visokih temperatura.

Neke od tih baterija sadrže litijum, zapaljiv metal. Izdavač knjige "JJ’s Potty Time" bio je primoran da izda javno saopštenje. U saopštenju je navedeno da nisu koristili litijum, već alkalne baterije.

- Osećamo olakšanje što niko nije povređen i blisko sarađujemo sa lokalnim vlastima i stručnjacima kako bismo utvrdili uzrok ovog incidenta - navodi se u saopštenju.

Majka Destini Vilijams je izjavila lokalnom TV-kanalu "WSOC":

- Jednostavno sam veoma šokirana što je nešto ovako moglo da se dogodi, ali sam takođe zahvalna što Misti nije bila unutra.

(Kurir/Bild)