Izvor:Foto: Profimedia

"Rat u Ukrajini je gotov,uvući će nas u NOVI pre SAD izbora"

Izvor: Nportal

20.10.2024.

10:54

"POZNAVAJUĆI njihove metode rada i delovanja, to bi mogli da učine jedno nedelju dana pre američkih izbora i tako probaju da uvuku svet u novi ciklus rata, a nama dignu cene nafte na 300 dolara. Ovo nisu nerealne stvari, ovo se događa pred našim očima."

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je trenutnu geopolitičku situaciju, naglašavajući da bi mogući napad Izraela na Iran mogao imati ozbiljne posledice po svetski mir i ekonomiju.

- Pred nama su događaji koje mogu imati nesaglediv uticaj na svetski mir, poredak, globalnu ekonomiju, ako izraelska vlast odluči da napadne Iran u sledeće dve nedelje. Poznavajući njihove metode rada i delovanja, to bi mogli da učine jedno nedelju dana pre američkih izbora i tako probaju da uvuku svet u novi ciklus rata, a nama dignu cene nafte na 300 dolara. Ovo nisu nerealne stvari, ovo se događa pred našim očima – rekao je Zoran Milanović.

BloombergAdria.com

Milanović je takođe komentarisao rat u Ukrajini.

- Rat u Ukrajini je, nažalost, pri kraju i, nažalost, onako kako se jedino i mogao završiti, o čemu dosta ljudi govori već dve i po godine, ali to se valjda danas smatra rusofobijom ili putinizmom. To je slepilo, to je vrlo neozbiljno i opasno ponašanje - kazao je pa poslao jasnu poruku: "Ja ću Hrvatsku držati van takvih sukoba i tamo gde nam nije mesto i tamo gde ne treba da budemo, nećemo biti".

(Jutarnji list)