Извор:Фото: Профимедиа

НИКАКО У КЕСУ: Хлеб остаје свеж данима – ако урадите ово

Извор: Нпортал

05.11.2025.

16:54

Заборавите фиоку и пластичну кесу – уз један трик хлеб остаје свеж данима, без буђи, без сушења. Решење је једноставно!

Већина нас хлеб оставља на кухињском пулту, у фиоци или кутији за хлеб. И то још у пластичној кеси. Нажалост – то је рецепт за разочарање.

BloombergAdria.com

Пластична кеса убрзава сушење, док затворена кутија може постати идеално место за буђ. Резултат? Хлеб који већ сутрадан изгледа као да је прошао три дана у пустињи.

Звучи необично, али најбоље решење је – замрзивач. Хлеб остаје свеж данима, без обзира на то да ли је домаћи или куповни.

Ако желите да сачувате текстуру и укус, ставите хлеб у замрзивач чим се охлади. Искористите папир за печење или платнену кесу, па га потом ставите у зип кесу. Тако спречавате исушивање и штитите од влаге.

Када вам затреба, извадите парче, ставите га директно у тостер или рерну – и имаћете хлеб као да је тек изашао из пекаре.

Бонус савет: Ако волите домаћи хлеб, замрзавање је идеално за чување свежих векни без конзерванса. Само га претходно исеците на кришке – биће вам лакше за функционисање.

Овако ћете увек имати свежу векну, а можете је одмрзнути на два начина:

1. Ако вам треба одмах, извадите залеђени хлеб, ставите га у алуминијумску фолију и загрејте у рерни.

2. Ако желите свеж хлеб за ујутро, извадите га пред спавање и ставите на чисту кухињску крпу да се преко ноћи лагано отапа. Ујутро ће укус бити као да сте га тек купили у пекари.

Заборавите на фиоке, кесе и кутије које више штете него користе. Ако желите да хлеб остане свеж данима, замрзивач је ваше тајно оружје. Један једноставан потез – и сваки залогај остаје мекан, мирисан и без трунке буђи. Пробајте, па се захвалите касније.

(Крстарица)