Извор:Фото: Профимедиа
ОПРЕЗ: Ове намирнице не треба чувати у стакленим посудама
21.11.2025.
14:06
ИАКО већина људи користи стаклене посуде за разне намирнице, нису увек добар избор.
Стаклене посуде за зачине одају утисак организованости и естетике у кухињи и дому, али често нису најбољи избор за чување зачина.
Иако већина људи користи стаклене посуде за разне намирнице, укључујући и зачине, истина је да оне могу утицати на укус и мирис ваших драгоцених зачина ако их предуго чувате у њима.
Промењен састав зачина утицаће и на укус ваше хране.
BloombergAdria.com
Већина зачина има рок трајања од око две до три године, али правилним складиштењем можете продужити њихову свежину до пет година, па чак и дуже, сматрају стручњаци. Међутим, стаклене посуде нису најбоље решење.
BloombergAdria.com
Мета Вебстер из Сеасонед Пионеерс упозорава да стаклене посуде из куће нису идеалне за чување зачина. Он препоручује херметичке и непрозирне посуде како би сачували арому, текстуру и укус зачина. Он препоручује коришћење кесица зачина, које спречавају оксидацију производа и одржавају га сувим и свежим. Такође саветује да зачине и другу храну држите даље од извора топлоте, попут рерне или машине за прање судова.