АКО ПРЕСОЛИТЕ: Спасите јело помоћу једноставних трикова
16.07.2022.
13:14
СИГУРНО вам се бар једном догодило да пресолите јело
То није разлог за очајавање будући да постоје трикови захваљујући којима нећете морати да баците јело ако га пресолите.
Ако сте јело пресолили, можете то да поправите ако у њега додате неке састојке попут лука или кромпира.
Шаргарепа, лук или кромпир
Ако сте пресолили супу, сос или чорбу, у јело додајте један цео лук, шаргарепу или ољуштени кромпир који ће покупити вишак соли.
Јабука
У посуду ставите ољуштену јабуку. Ово је трик наших бака. Оставите јабуку у посуди да покупи со, па је пред крај припреме извадите и баците.
Вода
Можете додати и воду, а ако након тога треба да згуснете јело, посегните за мало густина или скроба, а можете додати и бешамел сос.
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".