Извор:Фото: Профимедиа

МОЋАН ТРИК Како да стакла на наочарима и аутомобилу не магле

Извор: Нпортал

01.10.2022.

12:40

ЉУДИ који носе наочаре знају колико је незгодно током хладних дана ући споља у топлу просторију - стакла се замагле у секунди.

Уз овај једноставан трик лако ћете то спречити:

На мекану крпицу ставите мало средства за прање посуђа па пребришите стакла на наочарима. Оставите да се осуши 15 минута па пребришите крпицом од микрофибера.

BloombergAdria.com

 

На стаклима ће остати заштитни слој који ће их штитити од замагљивања - што је посебно корисно када се наочаре замагле у секунди након што се из хладноће уђе у топли простор.

Нанесите малу количину пене на крпу од микровлакана и протрљајте тиме стакла у аутомобилу. Бришите док површина не постане потпуно чиста, односно док пена не нестане, преноси 24сата.хр.

Исту методу можете користити на свим стакленим површинама (на пример, на огледалима у купатилу) јер пена за бријање на површини оставља врло танки слој који штити од замагљивања.

BloombergAdria.com

 

Један помало необичан начин заштите огледала и свих стаклених површина од замагљивања је - употреба сировог кромпира. Преполовите кромпир па половином премажите површину коју желите да заштитите од стварања магле. Многи ову методу често користе на стаклима аутомобила.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".