Извор:Фото: Профимедиа

КАФА КАО СПАС: За шта је све можете користити у домаћинсту?

Извор: нпортла

19.07.2023.

17:14

КАФА може да вам помогне у многим кућним пословима као и о личној нези. Ево неких од примера.

Када је попијете ујутру никако не бацајте талог од кафе! Њега можете искористити за одржавање домаћинства на следећи начин:

Ако приметите мраве у кухињи, на тераси или било где у стану довољно је да на тацну ставите талог из две шољице и мрави ће се повући јер заправо беже од тог мириса. У случају да имате башту а приметили сте пужеве, поспите талог од кафе око цвећа и неће их више бити.
 

BloombergAdria.com

 

Талог од кафе помешајте с водом којом заливате цвеће и добићете природну прехрану за своје биљке.

BloombergAdria.com

 

Користите га за пилинг и антицелулит масажу. Грубе честице и кисели садржај кафе делује као савршен пилинг за кожу. Помешајте талог кафе с мало воде и кокосовим уљем и користите при туширању јер ефикасно скида мртве ћелије са коже. То вам може помоћи да смањите целулит масажом баш на тим местима где га има.

Ставите осушени прах од кафе у теглицу без поклопца или умотајте у салвету и ставите у фрижидер. Кафа у овом случају делује као природни освеживач, јер ће покупити све непријатне мирисе од намирница.

BloombergAdria.com

 

Када љуштите лук или припремате рибу, протрљајте руке талогом од кафе. Мирис ових намирница са ваших дланова и прстију брже ће нестати.

Помоћу штапића за уши нанесите талог од кафе на огреботине на дрвеном намештају и оставите десетак минута да одстоји, а онда обришите памучном крпом. Оштећења на дрвеним деловима биће мање видљива

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".