Извор:Фото: Профимедиа

Многи користе само за отварање врата - ручица служи и за ОВО

Извор: Нпортал

07.11.2023.

09:56

Трикови који вам засигурно могу користити.

Ручице на вратима аутомобила 90 процената људи користи само за отварање врата. Али да ли сте знали да ове ручице имају неке скривене функције које вам умногоме могу олакшати вожњу, а нарочито паркирање.

Ево на којих 6 начина можете искористити ручице током вожње.

1. Када подешавате леви ретровизор, подесите тако да вам ручица врата буде тачно у доњем десном углу, а исто тако када подешавате десни ретровизор, нека вам ручица врата буде тачно у доњем левом углу. На тај начин, имаћете најбољи и несметани преглед на саобраћај који се одвија поред вас.

2. Код бочног паркирања, чим видите да ручица предњих врата пресеца ивичњак, мотајте волан на лево и без имало муке ћете се упаркирати.

3. Када наилазите на аутомобил који стоји испред вас док возите, притисните кочницу чим висе не можете да видите ручицу врата возила испред себе, у том тренутку удаљеност између вашег и тог аутомобила је тачно 10 цм.

4. Када сте се паркирали, погледајте у ручицу врата аутомобила поред вас док отварате врата и излазите из возила. Ако су ручица другог возила и оквир вашег возила у истој хоризонталној равни, врата це се савршено отворити и нећете закачити други ауто.

5. Када кључ аутомобила неће да отворити врата јер нема батерије, одвојите кљуц из кућишта, забодите га у ручицу како би уклонили поклопац и како би ручно откључали врата и покренули мотор.

6. Погледајте у ретровизор док идете у рикверц и када у ретровизору видите средину ручице предњих врата, то показује да сте удаљени 30 цм од ивичњака.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".