Извор:Фото: IKA TV принтсркин

СРБИЈА УЗЕЛА ДВЕ МЕДАЉЕ: Велики успех јуниора на Олимпијади

Извор: Нпортал

07.02.2024.

15:39

ОПШТЕ је познато да је једна од главних карактеристика Србије управо укусна храна и пријатно гостопримство по којем смо познати широм света, а то је на Кулинарској олимпијади потврдио и успех српског тима који се у Београд враћа са чак две медаље.

У конкуренцији јуниорских националних тимова на ИКА Кулинарској олимпијади одржаној у Штутгарту, тим Junior Chefs Club Србије освојио је две бронзане медеље у категоријама Шефов сто (Chef’s table) и Ресторан нација (Restaurant of Nations).

- У категорији Chef’s table, против најјаче конкуренције јуниорских националних тимова, наша медаља сија попут златне. Овај подвиг није само резултат њиховог неприкосновеног талента, већ и резултат њихове упорности, страсти и посвећености кулинарству - наводи се на званичној Инстаграм профилу јуниорског кулинарског тима Србије. 

Српски тим сачињен је од осам младих и амбициозних кувара који су своје знање приказали на највећој светској сцени против 89 тимова из целог света.

На овом такмичењу учествовали су национални, јуниорски национални, кетеринг и регионални тимови, као и преко 500 појединачних кулинарски уметника и карвинг мајстора. Са преко 7000 јела у укупном броју, просечно 1781 дневно, 26. 

Junior Chefs Club Србије основан је 2012. године и поносно представља српску кулинарску сцену на међународном нивоу.

Иначе, ИКА Кулинарска олимпијада се одржава од 2. до 7. фебруара у немачкој Штутгарту. 

То је најстарије, највеће и најразноврсније међународно такмичење у кулинарству на свету. Пуни страсти, професионални тимови кувара раде на савршеној интеракцији састојака, припреме и презентације. У фер конкуренцији, нови кулинарски трендови се стварају скоро 125 година.

Ниједно друго међународно такмичење кувара није тако разнолико, свеобухватно и узбудљиво као мега догађај у Штутгарту. Кулинарска олимпијада окупља најталентованије кулинарске уметнике из целог света – догађај који се проживљава „једном у животу“ се одржава на сваке четири године од 1900. године, наводи се на званичној сајту Кулинарске олимпијаде.

Подељени у више категорија, талентовани кувари са посебном страшћу за такмичење сусрећу се на Кулинарској олимпијади. Суочавају се са својим конкурентима и пажљивим жиријем стручњака, приказују креације на тањирима и започињу кулинарске трендове.