- Она је била у скијашкој репрезентацији старе Југославије. Учествовала је на зимској Олимпијади далеке 1984. године у Сарајеву. Она је била истакнута спортисткиња града Лесковца, који је њен родни град - открила је за Курир ћерка мало познате детаље из живота покојне мајке.

Наша саговорница је истакла и да је Јована освајила велики број пехара и медаља на европским првенствима.

- Последњих година се спортом бавила рекреативно, али раније је била заиста сва посвећена том спортском свету. Она је била понос ове државе. Носила је бакљу на Олимпијади. Освајала је прва, друга, трећа места на такмичењима. Заиста је била и тада и сада цењена спортисткиња - прича Бранкица и додаје да је Јована волела музику, ишла на концерте, а волела је и утакмице.

- Дифовац је била, па је тако заинтересована за све спортове, а највише за скијање. О њеним спортским успесима постоје бројни чланци, али не знам колико тога се може наћи на интернету - додала је ћерка за Курир.

Подсетимо, Јована Марјановић нестала је на Златибору 22. децембра када је свом партнеру, с којим је последњих месеци живела на тој планини због посла у грађеивни, рекла да иде на прошета. Прво је пронађен њен мобилни у цевима код кружног тока на Златибору, а после неколико дана и њено тело.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".