Проја са младим сиром и јогуртом је одлична замена за хлеб, али и послужење за госте.
Састојци:
- 200 г кукурузног брашна
- 100 г пшеничног брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 250 мл јогурта
- 100 мл киселе воде
- 100 мл уља
- 1 кришка сира
- со, уколико је сир неслан
Фото: Shutterstock
Припрема:
Проја је традиционално српско јело које може бити одлична замена за хлеб, али и послужење на слави уз предјело. Постоје различити рецепти за проју, а данас испробајте овај са младим сиром и јогуртом.
У посуди помешајте кукурузно и пшенично брашно, прашак за пециво и мало соли. Додајте јогурт, киселу воду и уље, па све добро промешајте док не добијете глатку смесу. На крају умешајте измрвљени сир.
Загрејте рерну на 200°Ц. Тепсију обложите папиром за печење па сипајте смесу. Пеците 25-30 минута, док проја не добије златно-жуту боју и не постане чврста.
(Ало)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО: