Проја са младим сиром и јогуртом је одлична замена за хлеб, али и послужење за госте.

Састојци:

  • 200 г кукурузног брашна
  • 100 г пшеничног брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 250 мл јогурта
  • 100 мл киселе воде
  • 100 мл уља
  • 1 кришка сира
  • со, уколико је сир неслан

Фото: Shutterstock

 

Припрема:

Проја је традиционално српско јело које може бити одлична замена за хлеб, али и послужење на слави уз предјело. Постоје различити рецепти за проју, а данас испробајте овај са младим сиром и јогуртом.

У посуди помешајте кукурузно и пшенично брашно, прашак за пециво и мало соли. Додајте јогурт, киселу воду и уље, па све добро промешајте док не добијете глатку смесу. На крају умешајте измрвљени сир.

Загрејте рерну на 200°Ц. Тепсију обложите папиром за печење па сипајте смесу. Пеците 25-30 минута, док проја не добије златно-жуту боју и не постане чврста. 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: