Одлично је то што се ова посластица брзо праве и меке су. 

Потребно је:

  • 300 г брашна 
  • 200 г путера
  • 100 г млевених бадема 
  • 100 г шећера 
  • 2 жуманца 
  • 1 ванилин шећер 

За глазуру: 

  • 2 штангле чоколаде или шећер у праху

Припрема: 


Потребно је да сједините жуманца са шећером и ванилин шећером. После тога додајте брашно, прстохват соли, млевене бадеме и измешајте кашиком. На крају сједините са исеченим омекшалим путером. Битно је да умесите глатко тесто па га ставите у фрижидер пола сата. После тога формирајте кифлице руком и ређајте у плех обложен пек-папиром. Пожељно је да их печете око 15 минута у загрејаној рерни на 200 степени. Истопите на тихој ватри чоколаду и умочите врхове кифлица. Уколико не желите да их умачете у чоколаду, можете их уваљати у шећер у праху. Уживајте!

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Jednostavna kuhinja

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: