Odlično je to što se ova poslastica brzo prave i meke su. 

Potrebno je:

  • 300 g brašna 
  • 200 g putera
  • 100 g mlevenih badema 
  • 100 g šećera 
  • 2 žumanca 
  • 1 vanilin šećer 

Za glazuru: 

  • 2 štangle čokolade ili šećer u prahu

Priprema: 


Potrebno je da sjedinite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Posle toga dodajte brašno, prstohvat soli, mlevene bademe i izmešajte kašikom. Na kraju sjedinite sa isečenim omekšalim puterom. Bitno je da umesite glatko testo pa ga stavite u frižider pola sata. Posle toga formirajte kiflice rukom i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Poželjno je da ih pečete oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istopite na tihoj vatri čokoladu i umočite vrhove kiflica. Ukoliko ne želite da ih umačete u čokoladu, možete ih uvaljati u šećer u prahu. Uživajte!

Foto: Printskrin/Jutjub/Jednostavna kuhinja

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: