Od sastojaka za jelo koje izdvaja Gordon Remzi potrebno vam je:

  • 2 fileta ribe po želji
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 100 g čeri paradajza
  • 1/2 crnog luka
  • svež bosiljak
  • veza peršuna
  •  50 g parmezana/ili nekog posnog sira ukoliko postite
  •  3 parčeta tost hleba

Priprema:

Filete ribe posolite i pobiberite, propržite minut sa svake strane u tiganju sa malo ulja. Izvadite ribu, u istom tiganju propžite čeri isečen na pola i sitno seckani crni luk.

Kada povrće omekša, dodajte bosiljak. Ostavite još nekoliko minuta, pa sipajte na tanjir.

U blenderu usitnite hleb, peršun i parmezan. Filete ribe zatim stavite u tepsiju, preko sipajte smesu sa povrćem, pa bogato pospite smesom sa hlebom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko šest minuta.

Foto: Profimedia

 

Važan trik je upravo u tome da preko fileta riba sipate proprženi paradajz i luk, pa zatim aromatični nadev sa parmezanom, peršunom i hlebom.

BONUS VIDEO:

blic žena