Od sastojaka za jelo koje izdvaja Gordon Remzi potrebno vam je:
- 2 fileta ribe po želji
- so
- biber
- maslinovo ulje
- 100 g čeri paradajza
- 1/2 crnog luka
- svež bosiljak
- veza peršuna
- 50 g parmezana/ili nekog posnog sira ukoliko postite
- 3 parčeta tost hleba
Priprema:
Filete ribe posolite i pobiberite, propržite minut sa svake strane u tiganju sa malo ulja. Izvadite ribu, u istom tiganju propžite čeri isečen na pola i sitno seckani crni luk.
Kada povrće omekša, dodajte bosiljak. Ostavite još nekoliko minuta, pa sipajte na tanjir.
U blenderu usitnite hleb, peršun i parmezan. Filete ribe zatim stavite u tepsiju, preko sipajte smesu sa povrćem, pa bogato pospite smesom sa hlebom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko šest minuta.
Važan trik je upravo u tome da preko fileta riba sipate proprženi paradajz i luk, pa zatim aromatični nadev sa parmezanom, peršunom i hlebom.