Kada su posni dani u toku, poželimo da pojedemo nešto što deluje vrlo nesvakidašnje

Način pripreme: 

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 250 g pirinča
  • 150 g mlevenih oraha
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika brašna
  • 100 ml ulja
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • so, biber

Priprema:

Potrebno je da odvojite listove kupusa, isečete žilu u sredini listova. Potom ih operite u hladnoj vodi ako je kupus previše kiseo. Iseckajte sitno crni luk, šargarepu narendajte i zajedno ih prodinstajte na 50 ml ulja. Dodajte pirinač, so po ukusu i dinstajte nekoliko minuta.

Foto: Printskrin/Jutjub/Uvek Ukusno

 

Dodajte kašičicu mlevene paprike i biber po ukusu, izmešajte i ostavite da se ohladi. Tada dodajte orahe. Na list kupusa stavite kašiku fila i zavijte sarmu. U šerpu poređajte kupus da prekrije dno i preko ređajte sarme. Između stavite lovor, sipajte toplu vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri dok kupus ne omekša.

Foto: Printskrin/Jutjub/Uvek Ukusno

 

Po potrebi, dolivajte toplu vodu. U tiganju zagrejte preostalo ulje, dodajte brašno, propržite da porumeni, pa dodajte kašičicu mlevene paprike. Sipajte preko sarmi i ostavite da se krčkaju još 10-15 minuta.

BONUS VIDEO: