Када су посни дани у току, пожелимо да поједемо нешто што делује врло несвакидашње

Начин припреме: 

  • 1 главица киселог купуса
  • 250 г пиринча
  • 150 г млевених ораха
  • 3 главице црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 2 ловорова листа
  • 1 кашика брашна
  • 100 мл уља
  • 2 кашичице млевене паприке
  • со, бибер

Припрема:

Потребно је да одвојите листове купуса, исечете жилу у средини листова. Потом их оперите у хладној води ако је купус превише кисео. Исецкајте ситно црни лук, шаргарепу нарендајте и заједно их продинстајте на 50 мл уља. Додајте пиринач, со по укусу и динстајте неколико минута.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Uvek Ukusno

 

Додајте кашичицу млевене паприке и бибер по укусу, измешајте и оставите да се охлади. Тада додајте орахе. На лист купуса ставите кашику фила и завијте сарму. У шерпу поређајте купус да прекрије дно и преко ређајте сарме. Између ставите ловор, сипајте топлу воду да их прекрије и кувајте поклопљено на тихој ватри док купус не омекша.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Uvek Ukusno

 

По потреби, доливајте топлу воду. У тигању загрејте преостало уље, додајте брашно, пропржите да порумени, па додајте кашичицу млевене паприке. Сипајте преко сарми и оставите да се крчкају још 10-15 минута.

БОНУС ВИДЕО: