Од састојака за јело које издваја Гордон Ремзи потребно вам је:

  • 2 филета рибе по жељи
  • со
  • бибер
  • маслиново уље
  • 100 г чери парадајза
  • 1/2 црног лука
  • свеж босиљак
  • веза першуна
  •  50 г пармезана/или неког посног сира уколико постите
  •  3 парчета тост хлеба

Припрема:

Филете рибе посолите и побиберите, пропржите минут са сваке стране у тигању са мало уља. Извадите рибу, у истом тигању пропжите чери исечен на пола и ситно сецкани црни лук.

Када поврће омекша, додајте босиљак. Оставите још неколико минута, па сипајте на тањир.

У блендеру уситните хлеб, першун и пармезан. Филете рибе затим ставите у тепсију, преко сипајте смесу са поврћем, па богато поспите смесом са хлебом. Пеците у загрејаној рерни на 180°C око шест минута.

Фото: Профимедиа

 

Важан трик је управо у томе да преко филета риба сипате пропржени парадајз и лук, па затим ароматични надев са пармезаном, першуном и хлебом.

БОНУС ВИДЕО:

blic žena