Од састојака за јело које издваја Гордон Ремзи потребно вам је:
- 2 филета рибе по жељи
- со
- бибер
- маслиново уље
- 100 г чери парадајза
- 1/2 црног лука
- свеж босиљак
- веза першуна
- 50 г пармезана/или неког посног сира уколико постите
- 3 парчета тост хлеба
Припрема:
Филете рибе посолите и побиберите, пропржите минут са сваке стране у тигању са мало уља. Извадите рибу, у истом тигању пропжите чери исечен на пола и ситно сецкани црни лук.
Када поврће омекша, додајте босиљак. Оставите још неколико минута, па сипајте на тањир.
У блендеру уситните хлеб, першун и пармезан. Филете рибе затим ставите у тепсију, преко сипајте смесу са поврћем, па богато поспите смесом са хлебом. Пеците у загрејаној рерни на 180°C око шест минута.
Важан трик је управо у томе да преко филета риба сипате пропржени парадајз и лук, па затим ароматични надев са пармезаном, першуном и хлебом.