Зимски период је време када је нашем телу потребна посебна подршка. Тада је важно користити доказане, природне методе јачања имунитета. Један од њих је сок од киселог купуса, који је вековима препознат као извор здравља. Богат је витаминима и минералима, а има и корисне бактерије, које га чине непроцењивим савезником у борби против инфекција и подржавају правилно функционисање срца и система за варење.
Ово традиционално пиће има низ позитивних својстава. Побољшава варење захваљујући природним пробиотицима, стабилизује ниво шећера у крви и ублажава стомачне тегобе. Штавише, подржава функционисање јетре. Његов утицај на циркулаторни систем не може да се прецени, може да снизи ниво холестерола и повећа еластичност крвних судова.

Фото: Схуттерстоцк
Коме је намењен расол од киселог купуса?
Сок од киселог купуса препоручује се особама са смањеним имунитетом, са цревним тегобама, као и женама у менопаузи. Међутим, људи са високим крвним притиском, проблемима са бубрезима или нетолеранцијом на хистамин, треба да буду опрезни или да га потпуно елиминишу из своје исхране. Труднице и дојиље треба да консултују конзумацију са лекаром.
Оно у чему многи греше, јесте узимање било када. Најбоље је да га пијете на празан желудац како бисте максимизирали апсорпцију хранљивих материја. Такође, можете да га комбинујете са другим соковима како би се ублажио интензиван укус.