Када је реч о поновној употреби амбалаже у већини случајева је то идеална идеја како према животној средини тако и према нашем новчанику.
Ипак, када су у питању картони за јаја прича је нешто другачија и потребно је водити више рачуна него што смо мислили. Када је квалитет јаја у путању, стручњаци чак наводе да се мала паковања не смеју поново користити.

Фото: Профимедиа
Картонске кутије или кутије за јаја се стога морају бацити након прве употребе.
Проблем је у картону од ког су направљени, а који не може да се чисти и пере и зато је често контаминиран клицама и бактеријама. Такође, увек добро оперите руке након руковања јајима и амбалажом како бисте спречили пренос клица.
Прочитајте још
Да бисте спречили унакрсну контаминацију хране:
- Избегавајте да стављате јаја или амбалажу од јаја на чисте радне површеине.
- Када их разбијате обавезно обратите пажњу на то да садржај јаја не дође у додир са спољашњом површином љуске.
- Сав прибор, посуђе и радне површине које су биле у контакту са јајима или амбалажом за јаја морају се темељно очистити.
- Празно паковање одмах баците и немојте га поново користити.
- Оперите руке темељно након руковања јајима и/или амбалажом за јаја.