Како се изборити са слабом циркулацијом и стално хладним ногама? Слојевито облачење, топли напици, вунена одећа, удобна непропусна обућа, капе, шалови, рукавице, не помажу? Пређите на биљна решења!

Фото: Shutterstock

 

 

Бели лук

Подстиче циркулацију, а најбоље га је јести сировог, али можете га додавати и салатама, чорбама, печењима, риби…

Љуте папричице

Одличан штит против прехлада, а подижу и температуру. У Италији и Кини посебно их користе за бољу циркулацију. У неким хладнијим областима људи у ципеле и чарапе убацују мало млевене љуте папричице да би се ослободили осећаја хладних ногу. Најбоље је да, као они, поспете мало млевене кајенске папричице по ногама и обучете топле памучне чарапе, па тек онда чизме.

Цимет

Цимет добро делује против згрушавања крви и зато је одличан за бољу циркулацију. Уврстите га у топле напитке, али и у кексиће и јутарње пахуљице.

Ђумбир

Најбољи “грејач” међу чајевима је свакако ђумбир. Можете направити и купку, тако сто прво сипате кашику млевеног ђумбира (или 200 гр сецканог свежег ђумбира) у 2 литре воде и ставите на шпорет да прокува. Скините са шпорета, па оставите поклопљено 15 минута, па процедите и додајте у каду са топлом водом. Чај је, такође, одличан “грејач”, а можете га комбиновати са лимуном за бољи укус.