Нема породице која не воли да спрема кобасице, нарочито домаће. Оне се могу спремати на роштиљу или са пасуљем, грашком... Прави гурмани када пробају укусну кобасицу, одмах траже рецепт. Један такав рецепт се налази у наставку текста. Спремају се брзо и лако:
- 500 г пачетине
- 500 г свињетине
- 250 г панчете
- кашичица млевеног кима
- кашичица соли
- кашичица млевене зачинске паприке
- пола кашичице бибера
- 200 г кобасичарских црева
Фото: Shutterstock
Припрема:
Месо исеците на комаде па самељите. У дубљу посуду ставите млевено месо па полако зачините. Замесите па поделите смесу на 8 делова. Тиме напуните кобасичарска црева која сте пре тога добро опрали. Пеците кобасице по 5 минута на роштиљу, са обе стране.
(Трпеза)