Nema porodice koja ne voli da sprema kobasice, naročito domaće. One se mogu spremati na roštilju ili sa pasuljem, graškom... Pravi gurmani kada probaju ukusnu kobasicu, odmah traže recept.  Jedan takav recept se nalazi u nastavku teksta. Spremaju se brzo i lako: 

  • 500 g pačetine
  • 500 g svinjetine
  • 250 g pančete
  • kašičica mlevenog kima
  • kašičica  soli
  • kašičica mlevene začinske paprike
  • pola kašičice bibera
  • 200 g kobasičarskih creva

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Meso isecite na komade pa sameljite.  U dublju posudu stavite mleveno meso pa polako začinite. Zamesite pa podelite smesu na 8 delova. Time napunite kobasičarska creva koja ste pre toga dobro oprali. Pecite kobasice po 5 minuta na roštilju, sa obe strane.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: