Две Београђанке биле су одушевљене идејом да уживају у јединственом искуству ресторана познатог по припреми пасте у великом колуту сира, али су се убрзо разочарале због лоше услуге и несразмерно високе цене.

Након што су наручиле пасту по цени од 2.000 динара, које су биле спремне да плате због необичног кулинарског искуства, доживеле су непријатно изненађење. Наиме, ресторан, смештен на популарној локацији, познат је по томе што припрема пасту у колуту сира, што је само по себи привукло пажњу ових жена.

Како је испричала једна од њих, пристале су на цену јер су желеле да уживају у овом посебном тренутку, који нису сматрале свакодневним.

Фото: Shutterstock

 

"Конобар је донео огроман колут пармезана, који је загрејао и унутра ставио тестенину. Све је изгледало сјајно", каже саговорница.

Међутим, иако је све на почетку изгледало као лепо искуство, проблем је настао када је конобар поделио пасту у оба тањира. Иако је паста припремљена у спектакуларном начину, то је био једини позитиван тренутак.

"Нисмо добиле ни пришуту, која је требало да буде у јелу, ништа. Да не причам о томе што је количина пасте била смешно мала. Ни дете се не би најело од тога",  објашњава девојка.

Колут пармезана, који је кључни елемент овог кулинарског искуства, има своју цену. 

Фото: Shutterstock

 

Цене великих колутова пармезана (око 35 кг) крећу се од 80.000 динара па чак и више, у зависности од произвођача и квалитета сира. На оброк за две особе, ресторан би могао потрошити свега 100 грама пармезана што је око 230 динара, будући да је један килограм отприлике око 2.300 динара. С обзиром на то да се продаја обавља по цени од 2.000 динара по оброку, јасно је да ресторан од оваквог оброка, можда зарађује и дупло више од саме хране.

Иако је цена била висока, девојке сматрају да цена није оправдала само "визуелни" ефекат и сцену која траје неколико минута на столу. Осећају да је укус био занемарен, а сама количина хране недовољна за здрав оброк.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: