Ову тајну открио је кувар Рус Адамс из Вашингтона на друштвеној мрежи Quora, а са њим су се сложили још неки угоститељи.
- Као прво, од ових пецива ћете бити жедни. Жедни људи онда наручују још пића, а то значи и боља зарада
- Друго, хлеб или било што слично покреће пробаву и од њега само додатно огладните. Управо зато се догађа да људи наруче више него што могу да поједу, а касније кажу како су се залетели
- Последњи разлог је тај што када људи у ресторанима имају занимацију, што је у овом случају једење хлеба, онда нису досадни и не траже стално конобаре
Ово питање има преко 100 одговора, а Адамсов је прегледан преко 113.000 пута.
Ево још неких објашњења:
- Слажем се с тим да кад нешто добијете, сигурно ћете то запамтити и поново се вратити у исти ресторан. Можда ћете оставити и већу напојницу - написао је један корисник.
Јавио се и Џо Колела који је некада био власник ресторана и поделио своје искуство.
Прочитајте још
- Већина људи превише размишља о одговору. Једини разлог зашто смо ми људима давали хлеб пре главног јела био је да се успори сама наруџбина, односно да кувари све стигну да припреме. Конобар ће узети наруџбине од људи редом како су долазили, а док чекају се посетиоцима даје хлеб. Да закључимо, ово нема никакве везе с тим што су конобари добри и љубазни и желе да вам поклоне хлеб, већ се једноставно користе овим триком због себе.
БОНУС ВИДЕО:
Курир