Наиме, кроз године искуства, нагледали су се свега и свачега, а некада омиљена храна им се, како наглашавају, дословно згадила. Према њиховим одговорима нису сигурне ни супе, ни умаци, ни суши, а лед поготово.

Неки су ишли до те мере и рекли да не би никад јели у ресторану јер се храна по неколико пута препакује и рок јој је одавно истекао.

На друштвеној мрежи "Reddit" открили су све тајне које се крију у кухињама многих локала.

Корисник под именом seagullhunter открио је да не би никад јео супу:

-Никад се не охлади прикладно увече у великим лонцима и остаје млака сатима.

Фото: Shutterstock

 

- Додатке храни, али и пићу треба избегавати. Лимуни, лимета, поморанџе и слично готово никад се не оперу како треба, а конобари и послужитељи узимају их рукама у 95 одсто случајева. То ми смета - испричао је корисник bgar0312.

- Било какви умаци са сиром углавном немају сир - открио је Bradleyd00.

- Било какав сирни умак, без обзира како "фенси" звучи, направљен је од 95 одсто путера и мало кремастог сира, тек толико да се осети сир. Озбиљно вам кажем, то је пола вашег калоријског дневног уноса у малој чинији.

- Радим у суши ресторану. Никад, баш никад немојте наручити "spicy yellowtail" или "spicy Hamachi roll". То је у суштини месо за рибљи бургер. Сви остаци од сецкања различитих врста рибе чувају се заједно, сецкају и миксају са срирацха умаком и другим стварима. Никад није свеже и никад не можете да знате шта једете. Мрзим то да радим и мрзим то да продајем. Сваки шеф кухиње то мисли. Али то је једноставан начин да се заради новац с нечим што је заправо отпад - испричао је dymlostheoni.

Фото: Shutterstock

 

Корисник Kheelz изнео је врло ружна искуства. Каже да ради у 2 ресторана, а ово су његови утисци:

- Ништа није свеже. То што наручујемо храну је заправо смејурија. Тај посао је прљав и иако би све требало да се баци након истека рока, не баца се. Понекад се користи и три пута дуже након истека рока. Посуђе је ретко кад добро опрано. Не могу вам рећи колико пута сам враћао шољице јер је још увек било ружа на ивицама. Салата се припрема голим рукама и то раде људи које никад нисам видео да перу руке, а баратају и новцем и прљавим посуђем и путером од кикирикија и осталим.

Према Џејкобију Пондеру, кувару из Атланте, ако намеравате да идете у ресторан који је познат по нечему посебном, попут месних ресторана или ресторана с плодовима мора, обично ћете наручити нешто у складу с оним за шта тај ресторан тврди да је њихова специјалност.

- Не бих наручио нешто попут хамбургера у рибљем ресторану. Ово би могао да буде проблем из много разлога. На пример, више је него вероватно је само једна или две фритезе иза, што значи да ће се све вероватно пржити у истом уљу. Радије бих се држао главне атракције ресторана - каже Ponder.

Фото: Shutterstock

 

Избегавајте да наручујете сирову храну.

- Никад не бих наручио сирову или недовољно кувану храну у ресторану за који се не зна да то нуди и да су баш по томе познати. Ако се ипак одлучите за то, урадите то с опрезом, јер ће многи ресторани промовисати било који стил услуге - објашњава.

Рејмонд Нил, професионални кувар и стручни саветник за TD Kitchen, препоручује да заобиђете прижену храну, како због уља које се користи у ресторанима, тако и због здравља.

- Прво на мом списку ствари чега треба да се клоним је све што је пржено. Пржена храна попут помфрита, пилетине, рибе или колутића лука генерално је нездравија од других опција хране и има више калорија. Такође може бити масна и тешка, због чега се након оброка осећате тромо - каже Нил.

Фото: Профимедиа

 

Такође, не наручује јела у која иде павлака.

- Избегавам да наручим било шта што је загушено у умацима од сира или павлаке јер су та јела обично врло калорична и масна - саветује Неил.

(Стил Курир/The Sun/Eatthis)

БОНУС ВИДЕО: