Овај једноставан, али ефективан трик је понављање наруџбине муштерије.

У једном истраживању спроведеном на Универзитету у Нијмегену, половини особља у ресторану је речено да прима наруџбине као и обично, док је другој половини речено да вербално понавља наруџбине муштерија.

На пример, ако муштерија наручи један хамбургер, конобар треба да каже: "Један хамбургер."

Фото: Профимедиа

 

Ова техника, названа "пресликавање", базирана је на психолошкој чињеници да људи воле људе који се понашају као они.

Пресликавање ствара осећај сличности и симпатичности код гостију, што резултира већим напојницама, пише Lad Bible.

Фото: Профимедиа

 

Гости се осећају схваћено и цењено када конобар понавља њихове речи, што их подстиче да оставе већу напојницу.

Овај трик може бити користан не само за конобаре који желе да повећају своју зараду, већ и за госте који могу препознати ову тактику и свесно одлучити о висини напојнице.

БОНУС ВИДЕО: