Иако супермаркети имају ограничен избор, пијаце нуде богатство различитих врста парадајза, па је важно знати како одабрати најбоље. Фото: Профимедиа
Искусне домаћице већ знају трикове за правилну куповину, па ево неколико савета.
Избегавајте парадајзе с "чашицом" на врху, осим ако се не ради о специјалним сортама попут "воловског срца", где је то нормално. Такође, парадајзи с малим неправилностима или браздама обично су природнији и нису из пластеника.
Бирајте парадајзе који су асиметрични, квргави и различитих величина. Добар парадајз можете препознати и по земљаном мирису, а зрелост ће вам открити додир, ако је кожа превише тврда, плод вероватно није зрео.
Фото: Shutterstock
Идеални парадајз има благо жућкасто-браонкасте листове близу петељке, што значи да је недавно убран. При куповини, бирајте парадајзе који нису савршени, јер прави укус често долази из необичних облика.
БОНУС ВИДЕО:
(Информер)