Иако супермаркети имају ограничен избор, пијаце нуде богатство различитих врста парадајза, па је важно знати како одабрати најбоље.
Искусне домаћице већ знају трикове за правилну куповину, па ево неколико савета.

Фото: Профимедиа
Избегавајте парадајзе с "чашицом" на врху, осим ако се не ради о специјалним сортама попут "воловског срца", где је то нормално. Такође, парадајзи с малим неправилностима или браздама обично су природнији и нису из пластеника.
Бирајте парадајзе који су асиметрични, квргави и различитих величина. Добар парадајз можете препознати и по земљаном мирису, а зрелост ће вам открити додир, ако је кожа превише тврда, плод вероватно није зрео.

Фото: Shutterstock
Идеални парадајз има благо жућкасто-браонкасте листове близу петељке, што значи да је недавно убран. При куповини, бирајте парадајзе који нису савршени, јер прави укус често долази из необичних облика.
БОНУС ВИДЕО:
(Информер)