Ускоро ће да се заврши велики Васкршњи пост, тачније 19. априла на Васкрс. Време поста је време праштања и изазова. Велики је био изазов за домаћице када је реч о спремању посне хране. Данас на вашој трпези можете наћи укусну штрудлу од ораса која је посна.
За тесто:
- 500 мл млаке воде
- 5 кашика шећера
- 1 кашика сувог квасца
- 200 мл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 прстохвата соли
- 1100 г брашна
За фил:
- 500 г ораха
- 5 кашика шећера
- 1 ванилин шећер
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Кашику сувог квасца и 5 кашика шећера ставите у млаку воду. За 5 минута додајте уље, прашак за пециво, со и брашно. Замесите тесто, па га оставите да надође. Онда га поделите на 4 дела. Оклагијом развуците, па премажите и увијте штрудлу. Орахе натопите у води. Додајте шећере и све закувајте док се шећер не отопи. Фил мажите преко теста па уролајте. Пеците штрудлу у рерни загрејаној на 200 степени, све док не порумени.
Прочитајте још
Фото: Јутјуб принтскрин/Aurora Recepti
Фото: Јутјуб принтскрин/Aurora Recepti
(Трпеза)