Чекали смо целог дана одлуку о судбини Новака Ђоковића, а она није нимало добра по српског тенисера. Ђоковићу је виза отказана, те неће бранити титулу у Аустралији, на првом гренд слему сезоне.

Ову информацију пренео је новинар "Ејџ" порталаПол Сакал који целог дана са лица аеродрома извештава о активностима које се тичу уласка Новака Ђоковића у Аустралију.

Ђоковићу је виза одбијена, он је обавештен да у што краћем року мора да напусти Аустралију.

Иако је првобитно добио тзв. "медицинско изузеће" да као невакцинисан уђе у Аустралију и брани титулу на турниру који је освајао рекордних девет пута, притисак јавности у протеклих 48 сати откако је објављено да путује, условио је да политичари спусте рампу и пронађу начин да га спрече да уђе у земљу.

Извор близак "Тенис Аустралија" рекао је да су федерални званичници блокирали пут Ђоковића у земљу иако му је дозвољено медицинско изузеће.

- Не знам како ће се одразити на неколико играча који су већ ушли у земљу под истим правилима као Новак. Чини се да је ово покушај да се притиском медија појединим играчима дозволи улазак, али не и Новаку.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".