У питању није био обичан покушај да се уштеди на вечери. Напротив, двојац је показао импресиван ниво укуса и стила – сваки пут су наручивали комплетан оброк: предјело, главно јело, десерт и вино. Рачуни су се обично кретали између 80 и 150 евра.

Када би дошло време за плаћање, наступала је њихова позната “финта”. Очева картица би одједном “престала да ради”, а уз сав манир и пристојност, тврдили су да желе да плате, али им технички проблеми то онемогућавају.

Отац би потом послао сина до банкомата – али гле чуда, ни тамо картица није радила. У знак добре воље, остављали би личну карту или картицу здравственог осигурања као „гаранцију“, уз обећање да ће се вратити и све регулисати. Наравно, никада се нису вратили.

Фото: Профимедиа

 

Права мала превара са стилом

Ресторане нису бирали случајно. Отац је темељно истраживао рецензије на интернету, трагајући за локалима са високом оценом љубазности и гостопримства. И заиста, многи власници су им поверовали – до тренутка када су схватили да су преварени.

Додатни штос? Отац би после сваког “изгубљеног” документа пријавио крађу и вадио нови, како би могао да понови превару.

Фото: Профимедиа

 

Рачун на крају – стиже од суда

Иако већина преварених угоститеља није подносила пријаве, гласине о преварантима су почеле да се шире унутар локалне заједнице ресторатера. Временом су информације стигле до полиције – и истрага је започела.

Након вишемесечног рада, полиција је успела да идентификује и ухапси ову “гурманску” преварантску двојку. Како каже стара француска изрека: „Музичари се плаћају на крају плеса“ – а сада ће коначни рачун овом домишљатом двојцу испоставити правосуђе.

БОНУС ВИДЕО: