Многи греше када помисле да се броколи може само кувати у сланој води и тако служити. Ово поврће које у себи садржи палету витамина се може спремати на безброј начина. Један од њих је запечени броколи са кромпиром у рерни. 

Потребно је: 

  • 400 г броколија
  • 8 кромпира
  • 100 мл павлаке за кување
  • 200 мл млека
  • 1 црни лук
  • 100 г сецкане сланине
  • со
  • бибер
  • 150 г качкаваља

Foto: Printskrin/Instagram/Eating creatively

 

Припрема:

Рерну загрејте на 190 степени. Исеците кромпир на колутове, а броколи искидајте на цветове. Ставите у шерпу са посољеном водом и кувајте 10 минута. Процедите, па ставите у плех. Пропржите лук у тигању на загрејаном уљу, па додајте сецкану сланину па још мало пржите. Сипајте млеко и павлаку, па зачините и кувајте још 5 минута. Сипајте преко кромпира и броколија, па преко нарендајте качкаваљ. Пеците око 25 минута у рерни загрејаној на 190 степени.

Foto: Printskrin/Instagram/Eating creatively

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: