Многи греше када помисле да се броколи може само кувати у сланој води и тако служити. Ово поврће које у себи садржи палету витамина се може спремати на безброј начина. Један од њих је запечени броколи са кромпиром у рерни.
Потребно је:
- 400 г броколија
- 8 кромпира
- 100 мл павлаке за кување
- 200 мл млека
- 1 црни лук
- 100 г сецкане сланине
- со
- бибер
- 150 г качкаваља
Foto: Printskrin/Instagram/Eating creatively
Припрема:
Рерну загрејте на 190 степени. Исеците кромпир на колутове, а броколи искидајте на цветове. Ставите у шерпу са посољеном водом и кувајте 10 минута. Процедите, па ставите у плех. Пропржите лук у тигању на загрејаном уљу, па додајте сецкану сланину па још мало пржите. Сипајте млеко и павлаку, па зачините и кувајте још 5 минута. Сипајте преко кромпира и броколија, па преко нарендајте качкаваљ. Пеците око 25 минута у рерни загрејаној на 190 степени.
Foto: Printskrin/Instagram/Eating creatively
(Трпеза)