Роловане батаке ће волети цела породица, имају укус коме нећете моћи одолети. 

Потребни састојци: 

  • 4 откоштена батака
  • 8 шнита пршуте
  • 100 г суве сланине
  • 3 чена белог лука
  • 150 г кајмака
  • 200 г крављег пуномасног сира
  • 100 мл белог вина
  • веза першуна

Начин припреме:

Месо излупајте кухињским чекићем, па добро зачините. Сланину ситно исецкајте, па је пропржите. Помешајте сир, кајмак и сецкани першун.

Батаке зачините, па их премажите мешавином сира и кајмака, поспите сланиницом, па уролајте. Сваку ролницу обавијте са две шните пршуте и ставите у ватросталну чинију. Прекријте фолијом, па пеците око пола сата на 220 степени, скините фолију, па пеците још десетак минута.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/СОС кухиња SOS Kuhinja

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: