Роловане батаке ће волети цела породица, имају укус коме нећете моћи одолети.
Потребни састојци:
- 4 откоштена батака
- 8 шнита пршуте
- 100 г суве сланине
- 3 чена белог лука
- 150 г кајмака
- 200 г крављег пуномасног сира
- 100 мл белог вина
- веза першуна
Начин припреме:
Месо излупајте кухињским чекићем, па добро зачините. Сланину ситно исецкајте, па је пропржите. Помешајте сир, кајмак и сецкани першун.
Батаке зачините, па их премажите мешавином сира и кајмака, поспите сланиницом, па уролајте. Сваку ролницу обавијте са две шните пршуте и ставите у ватросталну чинију. Прекријте фолијом, па пеците око пола сата на 220 степени, скините фолију, па пеците још десетак минута.
Прочитајте још
Фото: Принтскрин/Јутјуб/СОС кухиња SOS Kuhinja
(Трпеза)