Rolovane batake će voleti cela porodica, imaju ukus kome nećete moći odoleti. 

Potrebni sastojci: 

  • 4 otkoštena bataka
  • 8 šnita pršute
  • 100 g suve slanine
  • 3 čena belog luka
  • 150 g kajmaka
  • 200 g kravljeg punomasnog sira
  • 100 ml belog vina
  • veza peršuna

Način pripreme:

Meso izlupajte kuhinjskim čekićem, pa dobro začinite. Slaninu sitno iseckajte, pa je propržite. Pomešajte sir, kajmak i seckani peršun.

Batake začinite, pa ih premažite mešavinom sira i kajmaka, pospite slaninicom, pa urolajte. Svaku rolnicu obavijte sa dve šnite pršute i stavite u vatrostalnu činiju. Prekrijte folijom, pa pecite oko pola sata na 220 stepeni, skinite foliju, pa pecite još desetak minuta.

Foto: Printskrin/Jutjub/SOS kuhinja SOS Kuhinja

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: