Сви обожавају кремасти укус ваниле и хрцкаву корицу. Међутим, ретко коме идеално успе овај спој.
Да би вам успело, потребно је мало љубави и стрпљења, али и пажљиво праћење рецепта.
Потребно је:
- 5 јаја
- 150 г брашна
- 250 мл воде
- 125 г путера
- прстохват соли
За фил:
- 600 мл млека
- 3 кесе пудинга од ваниле
- 4 жуманца
- 200 мл слатке павлаке
- 20 г путера
- 2 ванилин-шећера
- 6 кашика шећера
- 2 кашике густина
- прах-шећер за посипање
Припрема:
Прочитајте још
Тесто: Закувајте воду с путером, додајте прстохват соли и брашно. Миксером мутите да се сједине па додајте једно по једно јаје стално мутећи док не добијете сјајно тесто. Кашиком или кесом за украшавање колача стављајте лоптице теста у плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 35 минута, односно док тесто не добије смеђу боју. Фил: Одвојите 100 мл млека, а остатак ставите да проври. Пенасто умутите жуманца са шећером и додајте 100 мл млека, густин и прах пудинга. Измешајте да нема грудвица. У млеко које се кува ставите ванилин шећер и кад проври додајте смесу од жуманаца, смањите температуру и мутите миксером док не добијете густу глатку смесу. Склоните са шпорета и додајте путер, промешајте. Поклопите и оставите да се охлади. Умутите слатку павлаку и помешајте са охлађеним филом мутећи миксером малом брзином. Охлађене коре пресеците напола, доњи део напуните филом и поклопите горњим делом. Поспите крофне прах-шећером пре служења.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)