Сви обожавају кремасти укус ваниле и хрцкаву корицу. Међутим, ретко коме идеално успе овај спој. 

Да би вам успело, потребно је мало љубави и стрпљења, али и пажљиво праћење рецепта. 

Потребно је: 

  • 5 јаја
  • 150 г брашна
  • 250 мл воде
  • 125 г путера
  • прстохват соли

За фил:

  • 600 мл млека
  • 3 кесе пудинга од ваниле
  • 4 жуманца
  • 200 мл слатке павлаке
  • 20 г путера
  • 2 ванилин-шећера
  • 6 кашика шећера
  • 2 кашике густина
  • прах-шећер за посипање

Припрема:

Тесто: Закувајте воду с путером, додајте прстохват соли и брашно. Миксером мутите да се сједине па додајте једно по једно јаје стално мутећи док не добијете сјајно тесто. Кашиком или кесом за украшавање колача стављајте лоптице теста у плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 35 минута, односно док тесто не добије смеђу боју. Фил: Одвојите 100 мл млека, а остатак ставите да проври. Пенасто умутите жуманца са шећером и додајте 100 мл млека, густин и прах пудинга. Измешајте да нема грудвица. У млеко које се кува ставите ванилин шећер и кад проври додајте смесу од жуманаца, смањите температуру и мутите миксером док не добијете густу глатку смесу. Склоните са шпорета и додајте путер, промешајте. Поклопите и оставите да се охлади. Умутите слатку павлаку и помешајте са охлађеним филом мутећи миксером малом брзином. Охлађене коре пресеците напола, доњи део напуните филом и поклопите горњим делом. Поспите крофне прах-шећером пре служења.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза)