Потребно вам је:
За кору:
- 300 г млевеног кекса
- 100 мл сока од наранџе
- 125 г маслаца
- 150 г кекса са поморанџом
За бели фил:
- 500 г несланог сира за колаче
- 500 г слатке павлаке
- кесица желатина
- кесица крем фикса
- 250 г прах шећера
- 2 поморанџе
За воћни фил:
- 3 поморанџе
- 250 мл воде
- 6 кашика шећера
- 2 кесице пудинга пд ваниле
- 1 дл воде за пудинг
Фото: Shutterstock
Припрема:
Млевени кекс помешајте са соком од наранџе и маслацем. На дно калупа за торте излијте смесу. Исеците кекс на половине па га распоредите по ободима калупа. Слатку павлаку умутите са кремфиксом. Засебно умутите сир са шећером у праху. Спојите обоје, а једну кесицу желатина прелијте са 4 кашике хладне воде и пустите 10 минута да набубри. Желатин загрејте до тачке кључања па сипајте у смесу са слатком павлаком и сиром. Потом све добро промешајте. Две ољуштене и очишћене поморанџе сеците на ситне коцке па добро промешајте.Преко коре од кекса равномерно распоредите бели фил. Две поморанџе огулите и исеците на коцке па ставите у шерпу и сипајте 2дл воде и 5 кашике шећера. Пустите да проври око 10-15 минута, па кашиком испасирајте поморанџе. Пудинг од ваниле размутите у 1дл воде па додајте у воће и добро промешајте. Пустите сат времена да се прохлади. Преко белог фила распоредите прохлађен фил. У фрижидеру оставите чизкејк бар 3 сата пре служења. Колач декоришите отопљеном чоколадом.
Пријатно!
Прочитајте још
(Ало)