Potrebno vam je:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 ml soka od narandže
- 125 g maslaca
- 150 g keksa sa pomorandžom
Za beli fil:
- 500 g neslanog sira za kolače
- 500 g slatke pavlake
- kesica želatina
- kesica krem fiksa
- 250 g prah šećera
- 2 pomorandže
Za voćni fil:
- 3 pomorandže
- 250 ml vode
- 6 kašika šećera
- 2 kesice pudinga pd vanile
- 1 dl vode za puding
Foto: Shutterstock
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa sokom od narandže i maslacem. Na dno kalupa za torte izlijte smesu. Isecite keks na polovine pa ga rasporedite po obodima kalupa. Slatku pavlaku umutite sa kremfiksom. Zasebno umutite sir sa šećerom u prahu. Spojite oboje, a jednu kesicu želatina prelijte sa 4 kašike hladne vode i pustite 10 minuta da nabubri. Želatin zagrejte do tačke ključanja pa sipajte u smesu sa slatkom pavlakom i sirom. Potom sve dobro promešajte. Dve oljuštene i očišćene pomorandže secite na sitne kocke pa dobro promešajte.Preko kore od keksa ravnomerno rasporedite beli fil. Dve pomorandže ogulite i isecite na kocke pa stavite u šerpu i sipajte 2dl vode i 5 kašike šećera. Pustite da provri oko 10-15 minuta, pa kašikom ispasirajte pomorandže. Puding od vanile razmutite u 1dl vode pa dodajte u voće i dobro promešajte. Pustite sat vremena da se prohladi. Preko belog fila rasporedite prohlađen fil. U frižideru ostavite čizkejk bar 3 sata pre služenja. Kolač dekorišite otopljenom čokoladom.
Prijatno!
Pročitajte još
(Alo)