За медије је изјаву дао помоћник генералног директора полиције и начелник Управе криминалистичке полиције  Антонио Геровац.

- На почетку би нагласио да координација српске и хрватске полиције траје од нестанка, она се одвијала непрекидно, протекла два дана смо провели у Београду, где смо са колегама из српске полиције разменили сазнања. Могу кратко рећи да је српска полиција предузела апсолутно све радње, све је предузела,и оно што сад раде, потрага се и даље наставља од првог дана. 

- Отац је био на нашем састанку, известили смо га шта је све урађено, ми смо у ова два дана са колегама из полиције и оцем остварили контакте. Поједине делове морамо још да проверимо, бићемо у контакту са оцем, сви се надамо да ћемо Матеја пронаћ живог. 

- Српска полиција је све предузела све, али ја сад не могу о томе детаљно да говорим, све је то још тајно, али постоји радна верзија онога што се догодило.

Фото: Фејсбук принтскрин/Индекс.хр

 

 

- Ништа не указује да је његов нестанак био последица насиља. 

- Жао ми је што разни снимци излазе у јавност. Српска полиција је покрила сво његово кретање, прегледали су се сати и сати материјала. 

- Што се тиче конзумације дроге, не могу износити, оно што нам је полиција пренела, да бисте то доказали мора да се неком уради анализа крви. Оно што се дешавало пре дискотеке Готик, и после, све је српска полиција направила реконструкцију, не постоји нека рупа. 

- Хрватска полиција ће предузети одређене радње у односу на његове пријатеље, постоји могућност да ће се више пута обавити разговор са њима, ако треба и 5-6 или 7 пута.

-  Људи који раде на случају из Србије су најискуснији истражитељи, најбољи професионалци, а српска полиција располаже техником, она је укључена у потрагу за Матејом, све што имају. 

- Матеј и његово друштво нису били у сукобу, и нису били увучени ни у какав сукоб ван клуба.

- Снимак је аутентичан, али плива ли неко или не плива, то су засад спекулације. Ја у то не бих улазио, снимци се обрађују. То је снимак од те ноћи - рекао је.

- Са агенцијом ДЕА сарађујемо на дневној бази.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".