Матеј Периш (27), младић из Сплита који је нестао последњег јутра прошле године у Београду, мета је потраге која траје већ 12 дана. Челници хрватске криминалистичке полиције су дошли у Србију и са српским колегама у МУП Србије одржали су састанак.

- Сарадња између две-три и више земаља није толико необична, а уосталом постоји и Интерпол да би се информације што брже поделиле. Пријатељи Матеја Периша су се вратили у Хрватску и тренутно једино путем ове сарадње можемо доћи до информација које су важне за истрагу. Телефон је лакши и зато је пре испливао. То не значи да је баш на том месту тело. Тело је теже. У хладнијим временским приликама, кад је вода испод 5 степени, тела дуже бораве у води - рекао је Антоновић у јутарњем програму.

Фото: Приватна ахрива/принтскрин

 

 

Зиројевић сматра да то не значи да се Матеј заправо утопио и наводи да постоји могућност да је бацио телефон, а да је уређај тек сад испливао.

- Надам се да је овај случај осветлио сарадњу која је постојала као таква и раније. Сарадња је на високом нивоу између Хрватске, Србије и БиХ. Што се тиче телефона, слажем се да је лакши и да је испливао само из воде. Опет не мора да значи да се утопио, јер постоји могућност да је телефон само бацио и да је после одређеног времена само испливао. Да би полиција могла да разреши тако нешто требало би прво да се реши свих оних лажних информација да би видели шта је то стварно било - рекао је аналитичар.

Антоновић је истакао да тренутно без информација које његови пријатељи имају немамо конкретну слику шта се десило.

Фото: Ало принтскрин, друштвене мреже

 

 

- Морамо кренути од полазне тачке. Прво питање је шта се десило то вече у клубу. Да ли је било сукоба између две групе или не. Ми морамо расветлити моменат те вечери. Неки стручњаци су рекли да је био под дејством наркотика, али ако погледамо снимак, видимо да је потпуно право трчао. Обично људи када су под наркотицима лелујају. Њему је циљ био да нађе такси, а према томе мора да је хтео да побегне од некога или нечега. Опет имамо и чињеницу да су његови пријатељи пријавили нестанак тек после 16 сати. Да тек после 12 сати схвате да им неко фали и да при томе немају никакву иницијативу да га нађу. Рецимо да сами пробају да га нађу или питају људе у клубу да погледају камере. Па тек онда позову полицију. А то су његови најбољи другари из основне школе у које Матејев отац има потпуно поверење. Велика је грешка што су пуштени назад у Хрватску јер су кључни за истрагу. Имамо информације које не можемо да схватимо, а са њима бисмо дошли до истине - рекао је Антоновић.

Зиројевић је нагласила да морамо имати вере у полицију и да ће хрватска полиција испитати Матејеве другаре око свих нерешивих појединости.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".