Ова пита је идеална за брзинску вечеру.  

Потребно је: 

  • 400 г млевеног мешаног меса
  • 2 главице лука
  • уље
  • со
  • пола кашичице соде бикарбоне
  • пола кашичице бибера

За прелив:

  • 4 јаја
  • 200 мл јогурта
  • 200 мл киселе воде
  • 50 мл уља
  • пола кашичице соли

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. На уљу продинстајте црни лук, па додајте млевено месо.  Зачините, додајте соду бикарбону, па динстајте око 20 минута. Плех обложите папиром за печење. Ставите 3 коре, па преко треће нанесите три кашике фила. Понављајте поступак све док не утрошите материјал. Завршите корама, па је исеците на коцке. У једној посуди умутите јаја, јогурт, киселу воду, уље и со. Прелијте питу припремљеним преливом, тако да уђе између сваког прореза. Оставите тако питу 10 минута. Пеците око 45 минута у рерни загрејаној на 200 степени.

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/ Kuvajmo lako

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: