Јунске врућине постају све јаче, а многи ће пожелети да право освежење пронађу у сезонском воћу. Овај пут су то трешње које имају невероватну моћ освежавања.
Да ли је трешња здрава и сочна можете проверити по квалитету њеног изгледа и мириса, као и по томе да ли кожица на себи има наборе и оштећења. Препоручује се да бирате светлије трешње.
Фото: Профимедиа
"Обратите пажњу на боју: она се разликује од сорте до сорте, али у сваком случају треба да буде 'засићена'. Када се притисне, трешња треба да задржи своју густину. Ако је мека, онда је или презрела или покварена", објашњавају.
Фото: Профимедиа
Према речима професорке агрономије, Ирине Махонине, важно је обратити пажњу на кожицу, преноси Мондо.
Уколико се воће чува у пластичној кеси, онда на његовој површини не би требало да буде знакова влаге.
Уколико ипак у кеси има воде, то ће убрзати кварење и скратити њихов рок трајања.
БОНУС ВИДЕО: