Junske vrućine postaju sve jače, a mnogi će poželeti da pravo osveženje pronađu u sezonskom voću. Ovaj put su to trešnje koje imaju neverovatnu moć osvežavanja.
Da li je trešnja zdrava i sočna možete proveriti po kvalitetu njenog izgleda i mirisa, kao i po tome da li kožica na sebi ima nabore i oštećenja. Preporučuje se da birate svetlije trešnje.
Foto: Profimedia
"Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude 'zasićena'. Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena", objašnjavaju.
Foto: Profimedia
Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu, prenosi Mondo.
Ukoliko se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage.
Ukoliko ipak u kesi ima vode, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja.
BONUS VIDEO: