Потребно је:

  • 500 г белог пасуља тетовца
  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 дл уља
  • ситна црвена паприка
  • бибер
  • со

Припрема:

Пасуљ оперите, прелијте водом и ставите да се кува. Кад проври процедите, прелијте новом млаком водом и наставите са кувањем. Скуван пасуљ процедите и испасирајте. Пасуљ зачините сољу и бибером, додајте мало воде у којој се кувао и измиксајте, како бисте добили фину глатку масу. Очистите и ситно исецкајте црни лук и бели лук. Пропржите их на уљу, а затим додајте измиксан пасуљ. Уколико не волите бели лук, можете и без њега да припремите ово јело. Промешајте, кратко пропржите и додајте две кашичице ситне црвене паприке.

БОНУС ВИДЕО: